Clinica de nutritie online

Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

CINE SUNTEM?

1.1             NATURALPIXEL S.R.L. este o persoană juridică română cu sediul in București, Strada Pridvorului nr. 19, parter, Bloc 20, Sc. 1, Ap. 2., cod unic de înregistrare 37372585 din data de 11.04.2017, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/S0S3/2017, (“Compania” sau “noi“). În sensul legislației privind protecția datelor cu caracter personal, noi suntem ”operatorul de date” sau ”împuternicitul operatorului de date”, după caz, în ceea ce privește datele personale furnizate și prelucrate prin intermediul aplicației web app.nutritioapp.com (“Aplicația Nutritio“).

1.2             Compania colectează și prelucrează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Profesioniști în calitate de operator de date cu caracter personal.

1.3             Compania colectează și prelucrează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Pacienți în calitate de împuternicit al operatorului de date relevant pentru fiecare Utilizator Pacient. Utilizatorii Pacienți în calitate de persoane vizate au posibilitatea de a verifica identitatea operatorului de date, precum și datele de contact ale acestuia în câmpul ”My Coach” din cadrul Aplicației Nutritio sau în varianta de plan nutrițional trimisă pe e-mail-ul Utilizatorului Pacient.

1.4             Această Politică de Confidențialitate stabilește ce anume se întâmplă cu datele cu caracter personal pe care Utilizatorii Profesioniști și Utilizatorii Pacienți ni le furnizează prin interacțiunea cu Aplicația Nutritio.

1.5             În cele ce urmează puteți găsi Cuprinsul acestei Politici de Confidențialitate. Pentru detalii suplimentare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal efectuate de către Companie, faceți click pe linkurile din fiecare secțiune a Cuprinsului pentru a accesa întregul conținut al Politicii de Confidențialitate relevante pentru acel subiect.

Cuprins

  1. Ce date cu caracter personal colectăm și în ce mod le obținem?
  2. Cum obținem datele cu caracter personal despre dvs.?
  3. Scopul prelucrării datelor dvs. cu caracter personal
  4. Temeiul prelucrării datelor dvs. cu caracter personal
  5. Divulgarea datelor dvs. cu caracter personal
  6. Transferul datelor cu caracter personal în ţări terţe
  7. Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal?
  8. Ce nivel de siguranță asigurăm pentru datele dvs. cu caracter personal?        
  9. Drepturile dvs.
  10. Ce se întâmplă dacă nu doriți să ne furnizați datele dvs. cu caracter personal?
  11. Responsabilul cu protecția datelor

1. Ce date cu caracter personal colectăm și de unde le obținem?

1.1 Datele cu caracter personal pe care Compania le colectează despre dvs. prin intermediul Aplicației Nutritio diferă în funcție de tipul de utilizator cu care vă înregistrați.

1.2 Atunci când vă înregistrați în Aplicația Nutritio în modul Utilizator Pacient, vom colecta în calitate de operator de date cu caracter personal (”Date Generale Personale ale Pacienților”), următoarele:

  1. date de bază despre dvs.: numele, prenumele, data nașterii, vârsta, sexul, imaginea dvs. folosită ca imagine de profil;
  2. date de contact: adresa de e-mail și numărul de telefon;
  3. informații colectate în urma vizitelor dvs. pe site-urile noastre web, inclusiv tipul de browser și sistemul de operare pe care îl utilizați, timpii de acces, paginile vizualizate, URL-urile pe care ați făcut clic, adresa IP și pagina accesată înainte de a naviga pe site-urile noastre web;

1.3 După înregistrarea în Aplicația Nutritio în modul Utilizator Pacient, putem colecta, numai pe baza consimțământului dvs. expres, următoarele date cu caracter personal (”Date Sensibile al Pacienților”):

  1. date privind starea dvs. de sănătate: informații privind afecțiunile de care suferiți cum ar fi boli cronice;
  2. date antropometrice cum ar fi înălțimea, indicele de masă corporală, greutatea, circumferința taliei dvs.;
  3. preferințele dvs. alimentare, job;
  4. activități sportive, constituție, greutate ideala (kg), număr antrenamente săptămânale, durata antrenamentului;
  5. dacă sunteți fumător sau nu, în ce măsură consumați băuturi alcoolice, condiții medicale deosebite cum ar graviditatea, imagini care să indice progresul privind pierderea în greutate.

1.3 Pentru a putea prelucra Datele Sensibile ale Pacienților este necesară obținerea consimțământului dvs. expres, specific, informat și liber conform formularului de consimțământ furnizat prin intermediul Aplicației Nutritio la momentul introducerii datelor cu caracter personal .

1.4 Atunci când vă înregistrați pe Site în modul Utilizator Profesionist, vom colecta în calitate de operator de date următoarele date cu caracter personal (”Datele Personale ale Profesioniștilor”):

  1. date de bază despre dvs.: numele, prenumele, data nașterii, vârsta, sexul, imaginea;
  2. date de contact: adresa de e-mail și numărul de telefon;
  3. date privind educația: forma de învățământ pe care o urmați, precum și data estimată de finalizare a studiilor.

2. Cum obținem datele cu caracter personal despre dvs.?

2.1 Datele Generale Personale ale Pacienților sunt colectate cu ocazia înregistrării dvs. pe Aplicația Nutritio sau a completării de către Utilizatorii Pacienți a formularului transmis pe e-mail-ul pe care l-ați furnizat Profesionistul dvs. în nutriție care apare în cadrul secțiunii ”My coach” din cadrul Aplicației Nutritio.

2.2 Datele Sensibile ale Pacienților pot fi colectate în mod direct de către Profesionistul dvs. în nutriție de la dumneavoastră si apoi introduse de către acesta în Aplicația Nutritio sau pot fi introduse de către dvs. în secțiunile relevante din Aplicația Nutritio.

2.2. Datele Personale ale Profesioniștilor sunt colectate cu ocazia înregistrării în Aplicația Nutritio.

3. Temeiul prelucrării datelor dvs. cu caracter personal

3.1       Compania prelucrează Datele Generale Personale ale Pacienților în vederea executării contractului pe care Compania l-a încheiat, pe de parte cu dvs., ca urmare a acceptării Termenilor de Utilizare ai Aplicației Nutritio. În acest fel, Profesionistul dvs. în nutriție care apare în cadrul secțiunii ”My coach” vă poate pune la dispoziție total sau parțial serviciile din contractul încheiat între dvs. si Profesionistul dvs. în nutriție.

3.2       Compania prelucrează Datele Sensibile ale Pacienților în temeiul consimțământului dvs. expres, specific, informat și liber conform formularului de consimțământ furnizat prin intermediul Aplicației Nutritio la momentul introducerii datelor cu caracter personal .

3.3       Compania prelucrează Datele Personale ale Profesioniștilor în vederea executării contractului pe care Compania l-a încheiat cu Utilizatorul Profesionist sau pentru a face demersuri la cererea Utilizatorul Profesionist înainte de încheierea unui contract.

3.4       Compania prelucrează Datele Personale ale Profesioniștilor în scopuri legitime de afaceri cum ar fi: să ne administrăm și să ne îmbunătățim activitatea comercială, precum și să reducem la minimum orice întrerupere a serviciilor pe care vi le oferim. De asemenea, ne permite să pregătim comunicări mai relevante și personalizate pentru dvs. și să vă oferim o experiență eficientă și eficace în ceea ce privește produsele și serviciile noastre.

4. Scopul prelucrării datelor dvs. cu caracter personal

4.1 Datele Generale Personale ale Utilizatorilor Pacienți sunt folosite în următoarele scopuri:

  1. datele de bază despre dvs. si datele de contact sunt utilizate de către Companie pentru a vă permite crearea contului în aplicația Nutritio, pentru a vă contacta și a interacționa cu dvs. a vă răspunde la întrebări și a vă cere feedback, a vă trimite notificări importante, de exemplu, modificări ale termenilor, condițiilor și politicilor noastre și pentru a vă trimite notificări de natură tehnică, actualizări, alerte de securitate și mesaje de asistență și administrative;
  2. datele dvs. de contact sunt utilizate pentru ca Profesionistul dvs. în nutriție care apare în cadrul secțiunii ”My coach” din cadrul Aplicației Nutritio să vă genereze planuri nutriționale personalizate și recomandări;
  • datele de bază despre dvs. si datele de contact sunt utilizate de către Profesionistul dvs. în nutriție ale cărui date se află în secțiunea ”My coach” din cadrul Aplicației Nutritio astfel încât acesta să poată să comunice cu dvs. în vederea ajustării în timp real a planurilor nutriționale recomandate, menținerii motivării pe perioada pe care o stabiliți de comun acord pentru dieta pe care o urmați, până când vă atingeți obiectivele stabilite.

4.2 Datele Sensibile ale Pacienților sunt utilizate pentru ca Profesionistul dvs. în nutriție care apare în cadrul secțiunii ”My coach” din cadrul Aplicației Nutritio să vă genereze planuri nutriționale personalizate și recomandări, în vederea ajustării în timp real a planurilor nutriționale recomandate, menținerii motivării pe perioada pe care o stabiliți de comun acord pentru dieta pe care o urmați, până când vă atingeți obiectivele stabilite.

4.3 Datele Utilizatorilor Profesioniști sunt utilizate de către Companie pentru a vă contacta și a interacționa cu dvs., pentru a vă răspunde la întrebări și a vă cere feedback, a vă trimite notificări importante, de exemplu, modificări ale termenilor, condițiilor și politicilor noastre și pentru a vă trimite notificări de natură tehnică, administrativă, actualizări, alerte de securitate, oferte de up-grade al planului tarifar curent sau opțiuni pe care Compania dorește să le introducă în viitor, pentru a vă contacta dacă nu finalizați procedura de înregistrare.

4.4 Datele privind educația Utilizatorilor Profesioniști sunt utilizate în vederea stabilirii planului tarifar aplicabil pentru utilizarea Aplicației Nutritio de către Utilizatorii Profesioniști.

5. Divulgarea datelor dvs. cu caracter personal

Este posibil să divulgăm datele dvs. cu caracter personal către următoarele terțe părți de încredere: agenții și furnizorii noștri, inclusiv cei care ne furnizează servicii tehnice, cum ar fi analize de date, găzduire și asistență tehnică; consultanții noștri profesionali și auditorii noștri; instanțe, autorități de reglementare, administrații publice și autorități de aplicare a legii, locale sau străine și alte terțe părți, în legătură cu vânzările, fuziunile, achizițiile sau reorganizarea tuturor sau unora dintre activitățile noastre. O lista completa a terţilor către care divulgam datele dvs. cu caracter personal poate fi obţinută în mod gratuit, prin intermediul unei cereri scrise trimise la adresa: contact@nutritioapp.com.

6. Transferul datelor cu caracter personal în ţări terţe

6.1 Datele dvs. cu caracter personal pot face obiectul unui transfer în ţări aflate în afara Spaţiului Economic European cu ocazia e-mail-urilor transmise prin intermediul Aplicației Nutritio care folosește un serviciu al unui furnizor localizat în Statele Unite ale Americii. În acest caz, înainte de a transfera efectiv datele dvs. cu caracter personal, ne-am asigurat că există un cadru adecvat al protecţiei datelor cu caracter personal, în particular certificarea furnizorului nostru EU-US Privacy Shield.

7. Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal?

7.1 Ca regulă generală, vă păstrăm datele cu caracter personal atâta timp cât este necesar (a) pentru a respecta legea, (b) în contextul unei acțiuni în instanță sau a unei investigații în care Companie este implicată sau (c) pentru a vă furniza informații sau acces la produsele și la serviciile noastre.

7.2 După expirarea duratei menționate la articolul 6.1 de mai sus, vom păstra Datele Personale ale Pacienților și Datele Personale ale Profesioniștilor pe o perioadă de doi (2) ani.

8. Ce nivel de siguranță asigurăm pentru datele dvs. cu caracter personal?

8.1 Compania utilizează o gamă largă de măsuri și tehnologii de securitate pentru a vă proteja datele cu caracter personal de accesul, utilizarea, divulgarea, modificarea sau distrugerea neautorizată, în conformitate cu legile aplicabile privind confidențialitatea și protecția datelor.

8.2 De exemplu, atunci când divulgăm datele dvs. personale cu furnizorii externi conform articolului 5 de mai sus, încheiem un acord în scris care obligă furnizorii să păstreze confidențialitatea informațiilor dvs. și să instituie măsuri de securitate adecvate pentru a vă menține informațiile în siguranță.

9. Drepturile dvs. cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

9.1       Aveți dreptul:

  1. să solicitați de la Companie informații cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, inclusiv să primiți o copie a datelor dvs. cu caracter personal;
  2. să solicitați rectificarea și/sau ștergerea datelor dvs. cu caracter personal;
  3. să solicitați restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal sau să obiectați împotriva prelucrării;
  4. să vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea Datelor Sensibile ale Pacienților;
  5. să solicitați primirea sau transmiterea către o altă organizație, într-o formă prelucrabilă electronic, a datelor cu caracter personal pe care le-ați furnizat Companie și
  6. să depuneți plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu sediul în B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro, dacă sunteți de părere că drepturile dvs. privind protecția datelor sunt încălcate.

9.2       Dacă doriți să vă exercitați drepturile, vă rugăm să ne comunicați acest lucru, contactându-ne la contact@nutritioapp.com.

10. Ce se întâmplă dacă nu doriți să ne furnizați datele dvs. cu caracter personal?

10.1 Dacă alegeți să nu ne furnizați datele dvs. cu caracter personal, dacă vă opuneți prelucrării datelor dvs. personale de către noi sau dacă alegeți să vă retrageți consimțământul acordat în prealabil pentru orice prelucrare, vom respecta această alegere în conformitate cu obligațiile legale. Acest lucru înseamnă, însă, că nu putem realiza acțiunile necesare pentru atingerea scopurilor de prelucrare descrise mai sus la secțiunea ”Scopul prelucrării datelor dvs. cu caracter personal” sau că nu veți putea utiliza serviciile și produsele oferite prin interacțiunea cu Aplicația Nutritio.

10.2 Compania poate fi obligată sau poate avea dreptul să vă păstreze datele, pentru a respecta obligațiile legale sau de reglementare ce îi revin și pentru a-și proteja sau exercita propriile drepturi și interese legale.

11. Responsabilul cu protecția datelor

Dacă aveți întrebări sau solicitări cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal sau dacă aveți nevoie de informații suplimentare, contactați Responsabilul cu protecția datelor din cadrul Companie, la: contact@nutritioapp.com.